De valkuilen

Notaris vriend of boef?

Wat doet de notaris voor ons?

De belangrijkste taak van een notaris is er voor zorgen dat je juridisch ook daadwerkelijk de nieuwe eigenaar wordt. Zo controleert de notaris of er geen gekke dingen zijn met de woning en dat de verkoop rechtsgeldig is. Hij vrijwaart je dus van verschillende soorten problemen achteraf.

 

De tarieven van de notaris zijn vrij gegeven en daardoor kunnen er flinke prijsverschillen tussen hen zijn. Maar goedkoop is bij een notaris veelal duurkoop!

 

Een notaris die een laag tarief hanteert zit meestal achterover, wachtend op de dingen die komen gaan. En als hij dan toch voor je in aktie moet komen rekent hij voor ieder dingetje extra. Om ervoor te zorgen dat alles op tijd binnen is en alles ook daadwerkelijk tot op de letter klopt, moet iedereen achter zijn broek moeten worden aangezeten.

 

Hier onderscheiden notarissen zich van elkaar, de een doet het wel voor je en de ander niet. En bij de aankoop van een woning is het prettiger een notaris te hebben die voor jou werkt, en niet een die achterover leunt en het geld incasseert.

 

Informeer daarom goed wat je wel en wat je niet kunt verwachten voor het gehanteerde tarief!

Op deze site van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (een soort AFM voor notarissen) kun je extra informatie vinden over het notarisschap.