Verschil in tarieven hypotheekadvies enorm groot

door Redactie

Bij een bank is het tarief voor een advies gemiddeld 25% goedkoper dan wat er in rekening wordt gebracht bij hypotheekketens en 8% goedkoper ten opzichte van de onafhankelijke adviseur.

Dat een bank voordeliger is, komt omdat zij alleen maar het eigen product kunnen adviseren en ze het geld verdienen met het product en niet op een advies, dit is slechts een springplank om een product af te nemen.
Bij een onafhankelijke adviseur kun je een rekening verwachten tussen de € 1250 en, schrik niet, € 4.000!
Dit terwijl de werkzaamheden die er voor verricht worden nauwelijks verschillen. Vergelijken heeft dus zin!

Even alles op een rijtje

  • Een onafhankelijk advies kost meer dan het advies van een bank, logisch want een bank hoeft niet naar andere mogelijkheden en aanbieders te kijken en wil zijn eigen producten slijten.

  • Een onafhankelijke adviseur is gemiddeld 16% voordeliger dan een hypotheekketen, dit komt omdat zij over het algemeen lagere kosten hebben (reclame, huisvesting etc), tenzij er een Lamborghini voor de deur staat.

Het is dus zinvol om eerst te bedenken of je wel of geen onafhankelijk advies wil, is het antwoord NEE en wil je de laagste prijs ga dan naar een bank. Let er dan wel op dat je hypotheek zelf duurder kan uitvallen, wat het goedkopere advies op de langere termijn weer teniet doet.

Wil je wel een onafhankelijk advies ga dan naar een hypotheekketen of onafhankelijk adviseur en vergelijk de tarieven en wat je er voor krijgt. Dit kan je veel geld besparen!

Over een aantal maanden is iedere adviseur, of deze nu van een bank is, hypotheekketen of zelfstandig, verplicht een standaard dienstverleningsdocument te hebben die voor iedereen gelijk is, zo kun je ze allemaal heel goed met elkaar vergelijken!