Consumentenbond haalt uit naar VEH (Vereniging Eigen Huis) oftewel de pot verwijt de ketel

door Redactie

Maar VEH verkoopt zelf ook hypotheken, hier hebben ze op haar leden afgelopen jaar € 802.000 winst gemaakt. En wat blijkt, in het onderzoek hebben ze zichzelf buiten beschouwing gelaten en wat denk je …

Heb je een hypotheek via VEH dan bieden ze geen mogelijkheid om je restschuld mee te financieren.

Oftewel ze veroordelen andere terwijl ze zelf net zo goed schuldig zijn. En jij maar denken dat een hypotheek die zelfs ook nog de naam van de vereniging draagt veilig is, Niet dus!

Maar maak je maar geen zorgen, want volgens een woordvoeder van VEH is er geen sprake van belangenverstrengeling en treft hun geen blaam. Je gaat dan gewoon weer met de hypotheekadviseur van VEH om tafel mocht dat nodig zijn. Krijg je dan weer een rekening?

De meeste hypotheekverstrekkers zijn onderdeel van Achmea, waaronder FBTO en dus de Eigen Huishypotheek van VEH. Achemea en alle clubs die daar onder hangen weigeren dus om restschuld mee te financieren.

FBTO? Oja VEH verkoopt ook al geruime tijd schadeverzekeringen via deze club.

Hoe bedoel je, er is geen sprake van belangenverstrengeling.

Volgens Joyce Donat van de Consumentenbond heeft VEH dus twee petten op.

Nu willen we Joyce niet ongerust maken, maar eigenlijk zou ze eens in de spiegel moeten kijken. De Consumentenbond verkoopt namelijk ook (zorg)verzekeringen. Producten waarbij ze regelmatig "onafhankelijk" onderzoek naar doen. Daarnaast hebben ze bij de AFM een vergunning voor de verkoop van hypotheken . Waarom?